Datakeskus uhkaa Oittaan ulkoilumaastoja

Kehä III:n varrelle Espoon Hepokorpeen on suunnitteilla Fortumin johdolla datakeskus. Konesalien hukkalämpöä olisi tarkoitus johtaa kaukolämpöverkkoon, mikä auttaisi Fortumia ja siten Espoota vähentämään kivihiilen polttoa.

Kannatan hanketta yleisellä tasolla, mutta sille suunniteltu 35 hehtaarin tontti on espoolaisten ulkoilijoiden kannalta mitä järkyttävin valinta. Massiivinen datakeskus peittäisi alleen Oittaan hiihtolatuja ja suuren osan alueen metsää.

Oittaa on Espoon suosituimpia ulkoilualueita, joka houkuttelee talvisin kaikentasoisia hiihtäjiä ympäri pääkaupunkiseutua ja kesäisin suunnistajia, marjastajia, maastopyöräilijöitä ja muita ulkoilijoita. Oittaan ulkoilureittien ja metsän nakertaminen tämän massiivisen datakeskuksen tieltä olisi lyhytnäköinen päätös.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee datakeskuksen tonttivaraushakemusta seuraavan kerran maaliskuun alussa. Toivottavasti siihen mennessä hankkeelle on löytynyt toinen sijoituspaikka. Lukuisia hyviä vaihtoehtoja löytyy eri puolilta Espoota kaupungin vuonna 2017 tekemästä palvelinkeskusten tonttikartoituksesta.

Datakeskus on tervetullut investointi Espooseen, mutta ei ulkoilupyhättömme pilaamisen kustannuksella.

Sara Saramäki
kansanedustajaehdokas ja varavaltuutettu Espoossa (kesk.)

Kirjoitus on julkaistu alunperin Länsiväylä-lehdessä 16.2.2019.

Voit allekirjoittaa tekemäni adressin Oittaan puolesta täällä: “Säilytetään Oittaa ulkoilualueena – datakeskukselle olisi muitakin tontteja“.

Comments

  1. Juha-Pekka Erkkilä says:

    Asuin Korsbackassa yli 40 v ja ulkoilu- ja retkeilymaastot tulivat kolutuiksi. Totesin tuon datakeskukselle ehdotetun alueen varsin epäkiinnostavaksi, ja käytännössä menin sinne vain joskus koirakävelylle. Varsinaiset upeat ulkoilu- ja hiihtomaastot löytyivät Kunnarlantien länsipuolelta, jossa liikkumatilaa oli kilometrikaupalla moneen suuntaan. Pirttimäen alueenkin suuntaan 6km ja haluttaessa eteenpäinkin.
    Minusta tuo datakeskuksen suunnittelualue on ulkoilijan kannalta aikalailla joutomaata. Eli siitä vaan rakentamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *