Lähipäiväkoti Espoossa – pulkkamatkan päässä

Perheillä pitää olla mahdollisuus saada lapsi hoitoon lähelle kotia, pulkkamatkan päähän.
Nyt ympäri Espoota kuuluu kauhutarinoita, että päiväkotipaikkaa on tarjottu mahdottomien yhteyksien päästä. Ongelmat kärjistyvät erityisesti silloin, kun lapsi aloittaisi hoidossa elokuun ulkopuolella.
Jos hoitopaikkaa ei saa toivomaltaan alueelta, perheen arki monimutkaistuu huomattavasti tai töihinpaluu jopa lykkääntyy.
Onko sinun lapsellesi tarjottu hoitopaikkaa hankalien yhteyksien päästä?
📌RATKAISUT:
🏡 Espooseen lähipäiväkotimalli eli lapselle pitää taata hoitopaikka lähialueella samalla periaatteella kuin lähikouluun.
📅 Paikkojen saatavuudesta on huolehdittava ympäri vuoden. Hoitopaikan saaminen kohtuullisen yhteyden päästä ei voi edellyttää aloitusta elokuussa.
🧸 Pidetään tarjolla monipuoliset vaihtoehdot: perhepäivähoitajat, ryhmäperhepäiväkodit sekä yksityiset päiväkodit. Syksyllä 2021 käyttöön tuleva palveluseteli auttaa yksityisen hoidon maksuissa. Samalla pitää huolehtia, että pienet voittoa tavoittelemattomat päiväkodit pystyvät jatkamaan toimintaansa.
👨‍👨‍👧‍👦 Kotihoidon tuen Espoo-lisä täytyy säilyttää, jotta perheet voivat halutessaan hoitaa pieniä lapsia myös kotona. Se on laajennettava myös perheille, joiden isosisarukset ovat varhaiskasvatuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *