Valtuustoaloite: Luistelukenttien kunnossapitoa jatkettava sääolosuhteiden mukaan

Espoolaiset ovat saaneet tänä vuonna iloita kunnon talviolosuhteista. Erityisesti koronapandemian vuoksi on ollut hienoa, että kaupunki on ylläpitänyt espoolaisille erinomaisia ulkoliikuntapalveluita. Sisäharrastukset ovat olleet tauolla, mutta ulkona on voinut liikkua turvaväleistä huolehtien. Olemme päässeet nauttimaan niin hiihtolenkeistä upeilla laduilla kuin riemukkaista luisteluhetkistä ulkokentillä ympäri Espoota.

Espoon luistelukenttien jäädytystä jatketaan nykysuunnitelmien mukaan helmikuun loppuun asti. Tämän jälkeen kenttiä hoidetaan vain auraamalla maaliskuun puoleenväliin saakka. Jos sää sallii ja talviset olosuhteet jatkuvat vielä helmikuun jälkeen, innokkaita luistelijoita riittäisi varmasti. Jos luistelukenttiä ei enää jäädytetä, kenttien kunto heikkenee runsaan käytön myötä.

Hiihtolatujakin ajetaan niin kauan, kuin sää sen sallii. Luistelukenttiä tulisi kohdella samalla lailla. Espoossa on n. 80 luistelukenttää, eli kaupunki voisi tehdä alueellisesti kattavan kunnossapitosuunnitelman ja jatkaa edes osan niistä jäädytystä, jos resurssit eivät riitä koko kenttäverkoston ylläpitoon.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Espoo jatkaa luistelukenttien jäädytystä kevättalvella niin kauan, kuin talvisia olosuhteita riittää, eli tarvittaessa myös helmikuun jälkeen.

 

Espoossa 15.2.2021

 

valtuutettu Sara Saramäki (kesk.)

+23 valtuutettua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *